lauantai 2. lokakuuta 2010

Tuulihatturullat

Päätin kokeilla mitä tyttäreni ristiäisissä tarjottaisiin ja  näin Ebellä tuulihatturullia, niin pitihän niitä kokeilla! Sieltä löytyy myös ohje, jota hieman muuntelin omanlaisekseni.  Mieheltä sain myös koemaistelun jälkeen varteenotettavia parannuskeinoja :) Itse tykkäsin täytteestä enemmän paahtoleivän päällä kuin tässä rullassa olevassa pohjassa, vaikka se olikin melko mauton. Ehkä kostealla koostumuksella oli osuutta asiaan :) Mutta tämä oma mielipiteeni. 
Laitan tähän kuitenkin vielä ohjeen, minkä mukaan itse tein.
Pohja:
125g voita
2dl vehnäjauhoja
5dl vettä
3 kananmunaa
½tl leivinjauhetta
1rkl tilliä

Täyte:
200g kylmäsavulohituorejuustoa
n.200g kylmäsavulohta
1½rkl tilliä
mustapippuria
1dl kermaa vaahdoksi

1. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot voisulaan. 
2. Lisää vesi kerralla ja sekoittele kokoajan, kunnes seos sakenee ja silenee.
3. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi leivinjauhe ja tilli.
5. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
6. Anna hieman jäähtyä ja kumoa leivinpaperille. 
Valmista täyte.
1. Vaahdota kerma. Lisää siihen tuorejuusto ja mausteet.
2. Paloittele kala ja lisää seokseen.
3. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi ja kääri rulla leivinpaperin ja folion sisään. Anna tekeytyä kylmässä. Leikkaa tarjoilupäivänä paloiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti