Tekasinpas eilen ihan varta vasten riisipiirakoille puuron. Tänään sitten valmistui pieni läjä piirakoita. Kävin ostamassa piirakkapulikan, mutta eihän sen käyttö enää onnistunut! =D Huomasinpa vaan, että eipä niiden piirakoittenkaan teko enää onnistu samalla tavalla kuin ennen! =) Pitäisi useammin vaan tehdä!
Puuroa oli ehkä vähän liikaa, tai sitten liian hieman löysää, kun notkistin sitä maidolla, niin se meinasi vähän kiehua yli =)
Ohjetta:
kuoritaikina:
3dl kylmää vettä
2,5tl suolaa
6dl ruisjauhoja
1,5dl vehnäjuhoja
muutama rkl sulaa voita
Puuroa keitin 4dl:sta raakaa riisiä ja 2l maitoa, mutta puuroa jäi yli, eli tähän määrään kuoritaikinaa riittää pienempikin määrä puuroa! Piirakoiden paisto 270 asteisessa uunissa.
Puuroon ei sais ikinä lisätä kylmää maitoa, koska se kiehuu sit uunissa ulos piirakasta. Joten keitettyä maitoa notkistukseen jos tarvitsee :) Ja raa´an kananmunan lisääminen puuroon on oiva keino kans saada se pysymään kasassa.
VastaaPoistaT: Piirakkapulikka
Kun minä muistelin, että koulussa notkistimme vesi+maitojauhe nesteellä, mutta en ole kyllä ihan varma.. Hienoa tietää tämä! Kiitos :)
VastaaPoista