torstai 16. joulukuuta 2010

Riisipiirakat

Tekasinpas eilen ihan varta vasten riisipiirakoille puuron. Tänään sitten valmistui pieni läjä piirakoita. Kävin ostamassa piirakkapulikan, mutta eihän sen käyttö enää onnistunut! =D Huomasinpa vaan, että eipä niiden piirakoittenkaan teko enää onnistu samalla tavalla kuin ennen! =) Pitäisi useammin vaan tehdä!

Puuroa oli ehkä vähän liikaa, tai sitten liian hieman löysää, kun notkistin sitä maidolla, niin se meinasi vähän kiehua yli =)

Ohjetta:
kuoritaikina:
3dl kylmää vettä
2,5tl suolaa
6dl ruisjauhoja
1,5dl vehnäjuhoja
muutama rkl sulaa voita

Puuroa keitin 4dl:sta raakaa riisiä ja 2l maitoa, mutta puuroa jäi yli, eli tähän määrään kuoritaikinaa riittää pienempikin määrä puuroa! Piirakoiden paisto 270 asteisessa uunissa.

2 kommenttia:

  1. Puuroon ei sais ikinä lisätä kylmää maitoa, koska se kiehuu sit uunissa ulos piirakasta. Joten keitettyä maitoa notkistukseen jos tarvitsee :) Ja raa´an kananmunan lisääminen puuroon on oiva keino kans saada se pysymään kasassa.

    T: Piirakkapulikka

    VastaaPoista
  2. Kun minä muistelin, että koulussa notkistimme vesi+maitojauhe nesteellä, mutta en ole kyllä ihan varma.. Hienoa tietää tämä! Kiitos :)

    VastaaPoista