perjantai 28. tammikuuta 2011

"Neilikoita" ja pikkukukkia


Vihdoin sain nämäkin tänne laitettua! Parina iltana viime viikolla tuli tehtyä vähän kukkia varastoon. Eipä niitä kovin kauheasti syntynyt, mutta ainakin on vähän jotain uuttakin jemmassa!
Eben marsipaanineilikoiden innoittamana, kokeilin samalla tekniikalla tehdä nämä kukkaset, joihin löysin jemmastani eri värisiä marspaaneja keskustoiksi. Painoin keskustat siivilään, mutta kuvassa näyttää, että keltaisissa keskustoissa olisi maissijauhoa, niinpä taidan ostaa sitä, jolloin keskustoista tulisi varmasti "elävämmän" näköiset! Helppoja olivat tehdä! Eli neilikkamuotilla kolme eri kokoista palaa, joiden terälehdet ohennetaan, ja laitetaan päällekkäin, isoin alle, ja pienin päälle. Muotoilutikulla voi hieman erotella terälehtiä ja muotoilla niitä kuten haluaa! Kiinnitykseen käytin vain vettä, mutta se tekee kukan pohjasta hieman kostean, niin tuubisokerikuorrute voisi toimia paremmin, mutta vesikin käy, jolloin kuivuminen kestää hieman pidempään.
Pienet kukat on tehty kukkaleikkurilla, jolla saa kätevästi neljä pientä kukkaa kerralla! Keskustoina niissä on aivan tosi tosi pieniä helmiä (nonparelleja), joihin tarvittiin hieman sorminäppäryyttä, että sain ne keskelle ja upotettua paikoilleen! Toisissa on kultaisia helmiä ja toisissa valkoisia ja taisin osaan laittaa molempia. Kauniita pieniä kukkasia vaikka isompien kukkien kanssa vaikka kakun päälle viimeistelyyn tai vaikka muffinien tai piirakoiden viimeistelyyn! Molempiin kukkiin käytin kaupasta saatavaa Dr.Oetkerin sokerimassaa, joka osoittautui mielestäni ihan hyväksi tavaraksi!

1 kommentti: