perjantai 21. tammikuuta 2011

Vanoffee

Olkoon tämä sitten vanoffee, kun on banoffeeta, manoffeeta ja puoloffeetakin! Tässä "banoffeessa" on siis käytetty vadelmaa. Tästä tuli vähän hyydykekakkumainen, koska en halunnut päälliseksi pelkkää kermaa, niin laitoin kerman joukkoon maustamatonta jogurttia neutralisoimaan kinuskin imelää makua, joten jouduin hieman laittamaan liivatetta. Tämä oli ERITTÄIN hyvää!!! Tätä pitää ehdottomasti kaikkien kokeilla, jotka ei ole vielä kokeilleet! Ei mielestäni aivan ällömakeaa, niinkuin kaikki näistä kakuista tuntuu sanovan, johtuen luultavasti tuosta jogurtista. Tämän ohjeen haluan ehdottomasti jakaa muillekin, ja suosittelen kokeilemaan!! Näitä ohjeita on varmasti paljon, mutta tässä yksi lisää! Kakku tehty pieneen lasten irtopohjavuokaan (halk. 15cm)

pohja:
n.3/4 osaa Kantolan safari keksejä
2 rkl sulaa voita

Pohjan päälle kondensoidusta maidosta keitetty kinuski (varmasti jokin muu kinuski käy ihan yhtä hyvin!) Laitoin sitä hieman vajaa puoli purkkia.
Kinuskin päälle pakastevadelmia.

hyydyke:
½ prk Flora vispiä
½ prk Bulgarianjogurttia
1½ liivatelehteä

Tässä herkullinen kakku sisältä. Kinuski hieman valui reunoilta, mutta tämä taidetaan yleisemmin tehdäkin esim. piirakkavuokaan, kuin irtopohjavuokaan.

4 kommenttia:

 1. Kaunko keitit kinuskia? 3 tunnissa siitä ei pitäisi tulla valuvaa!

  VastaaPoista
 2. Keitin 2½tuntia, koska luin, että mitä kauemman keittää, sitä paksumpaa siitä tulee, niin päädyin keittämään sitä sen 2 ja ½ tuntia. Totesin itsekin että ensi kerralla keitän sen 3 tuntia! Oli ensimmäinen kerta kun sitä keitin, niin nyt olen taas viisaampi :)

  VastaaPoista
 3. Tätä kokeilen ihan varmasti! On varmasti just meidän perheen makuun. Tuo jogurtti-ideakin kuulostaa hyvältä. Maitotölkit ovat jo kaapissa odottamassa... :)

  VastaaPoista
 4. S-L ihmeessä kokeile! kannattaa keittää se kinuski jo etukäteen valmiiksi. se säilyy kyllä keittettynäkin avaamattomana jonkin aikaa!

  VastaaPoista