perjantai 11. helmikuuta 2011

Minttusuklaapiirakka


Tässä parasta koskaan syömääni suklaapiirakkaa!! Ohjeen löysin Belle Baie:n blogista täältä. Ei vatkauksia, eikä vaahdotuksia, vaan sekoittelua, siis tosi ihanan helppo ja nopea tehdä! Aluksi epäilytti, minkälainen tulee pohjasta, joka vain sekoitetaan, mutta ihmetyksekseni pohja oli todella pehmeä ja mielettömän hyvän makuinen! Laitan ohjetta vielä tännekin. Tästä määrästä tulee pellillinen.

Kaakaoliemi:
2,5dl vettä
200g voita
4rkl kaakaojauhetta
1tl suolaa

Kiehauta kattilassa.

Pohja:
5dl vehnäjauhoja
3,5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
1,5tl ruokasoodaa
1dl maustamatonta jogurttia
2 munaa

Lisää jauhoseos kaakaoliemeen, sitten maustamaton jogurtti, ja lopuksi munat. Sekoita munat hyvin, ettei pohjaan jää kananmunasta "klimppejä". Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Kuorrutus:
4rkl maitoa
150g voita
puoli pussia pätkiksiä
2rkl kaakaojauhetta
n. 500g tomusokeria

Kiehauta kaikki muut aineet, paitsi tomusokeri kattilassa (varo polttamasta). Lisää lopuksi tomusokeri kokoajan sekoittaen. Itse laitoin koko paketillisen tomusokeria, mutta totesin, että vähempikin riittää, niin kuorrutteesta tulee hieman helpommin levittyvää. Kuorruta jäähtynyt pohja.

3 kommenttia:

  1. Kiitti tosi paljon tästä ohjeesta! Poikani täyttää pian 13 vuotta ja etsiskelin kuumeisesti jotain pellille leivottavaa minttusuklaakakkua ja tämä osui silmiini. Tätä on kokeiltava! Ja vaikka vielä en ole edes tehnyt kyseistä piirakkaa, niin jo aineksista voi päätellä, että juhlien keskipisteeksi kahvipöydässä tämä päätyy. Taitaapa hakata täytekakunkin 7-0 :D

    VastaaPoista
  2. ole hyvä vain! itsekin kaivelin taas ohjeen esille, sillä aion tehdä tätä äitienpäiväksi! parasta koskaan syömääni piirakkaa!

    VastaaPoista
  3. Mikä herkku!!! Vie kielen mennessään... :)

    VastaaPoista