sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isänpäiväkakku

Meidän pienessä perheessämme vietettiin ensimmäistä isänpäivää! Nukuttiin aamulla pitkään ja tein miehelleni hyvää ruokaa ja eilen tuli tehtyä jo tämä kakku. Tässä kakussa paljon kaikkea kokeilua, niin eipä siitä kovin hieno tullut... :D Mutta hyvän makuinen! Se on pääasia. Pohjana tavallinen sokerikakkupohja, kostutus jaffaa, välissä kerma+vaniljakreemijauhe ja vadelmahillo+vadelmia. Yritin saada kermasta hieman jämäkämpää vaahtoa, mutta kun vatkailin sitä, niin lopulta se alkoi löystymään..!? Eli en saanut jämäkkää kermaa. Käytin siis Flora vispiä, onko jollekin käynyt näin? Lämpenikö kerma vaan ehkä liiallisen vatkauksen takia vai miksi se alkoi löystyä?? Jämäköitin siis kermaa hieman vaniljakreemijauheella. Päälle tein kinuskin, mutta kun ei sekään nyt onnistunut oikein... Siitä tuli kermakaramellimaista, ja leikaaminen ei oikein onnistunut... Keitinköhän liikaa...?

Tässä aika nasta idea kinuskin levitykseen, jos ei halua, että se leviää pitkin kakun reunoja! Pienellä veitsellä leikkasin pienen vaon kakkuun ja "upotin" siihen muutamaan kerrokseen käärityn folionauhan. 


Tässä nyt siis kakku kaikessa karmeudessaan... =) Kokeilin pursotuksia lehtityllalla; tuohon päälle se joo ihan sopii, mutta miksi sitä piti laittaa tuonne alas....?! =) Kinuski tosiaan jotenkin epäonnistui. Se näytti kuin siinä olisi ollut jäähile kuvioita!

5 kommenttia:

  1. Vaahdotit kermaa varmaan liian kauan, että alkoi tulemaan "voiksi". Eli irtoaa nestettä ja kerma menee kökkäreiseski..käviköhän näin? Mitä tulee kinuskiin...Jos kinuskin ohjeella tekee niin ei se pitäisi kovettua..oliko se joku karamelli ohje? Maku varmasti on ollut taivaallinen!! Toi lehtitylla on kiva käyttää tuohon kakun päälle ja reunatkin sillä on helppo pursottaa. Mun blogissa ristiäiskakku on tehty samaisella tyllalla!

    VastaaPoista
  2. Ei mennyt kerma voiksi, vaan löystyi! :D Sitä ihmettelin itsekin... Ja oli kinuski ohje... kuohukermaa 2dl, sokeria 3/4dl, fariinisokeria 1 1/4dl. Olisiko voinokare auttanut...

    VastaaPoista
  3. Tosi hienohan tuo kakku on!! ..näyttävä ja muutenki. Ei kannata olla niin kriittinen :DD

    VastaaPoista
  4. Minusta nuo pursotukset on hienot!! En saisi ikinä vastaavaa aikaiseksi.

    Kermasta en tiedä, mutta kinuskia keitit varmasti liikakauan jos se kovettui. Täydellisen kinuskin teko on mielestäni todella vaikeaa, saa olla tarkkana ettei jää liika pehmeäksi/tahmeaksi ja toisaalta saa kytätä ettei pääse kovettumaan ja katko omia ja muiden hampaita sillä =)

    VastaaPoista
  5. Kinuski ei ollut kivikovaa, vaan sellaista, ettei sitä vain pystynyt leikata. vähän niinkuin lehmätoffee, jos joku tietää mitä se on =D

    VastaaPoista