keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kaksosten kakut

Nyt on viimeisestä päivityksestä kulunut niin paljon aikaa että oikein hävettää.. :(  

Kuvaa klikkaamalla näet sen isompana!

Nämä kakut olen tehnyt jo talvella, mutta kyllä niistä sen arvoisia tuli, että kehtaan ne vielä tännekin laittaa! Eli entisen työkaverini vaimon veljen kaksoislapsille menivät nämä kakut. Sain kakkujen tekoon vapaat kädet, ainoana "ehtona" haluttiin lasten nimet näkyviin. Ja nyt täytyy myöntää, että en muista oliko kyseessä ristiäiset vai nimiäiset, mutta pienille vauvoille joka tapauksessa.

Kakut ovat molemmat 6 munan pohjilla, välissä perinteisesti hillo ja kerma. Päällä vaahtokarkin makuinen kaulintamassa, johon rakastuin siinä silmän räpäyksessä, kun sitä aloin kaulitsemaan! Ehkä hieman työläämpi kaulita, kovuutensa takia, mutta niin ihanan helppo käsitellä ja nostaa kakun pintaan! Tällä massalla luulisin ensikertalaisenkin saavan kakun pinnasta sileän. 

Koristeeksi tein kaksi versiota, mutta nämä tennarit sitten päätyivät lopulta kakkuun. Toisena vaihtoehtona olisi ollut erittäin yksinkertaiset tossut kukkalaatalla. Tennareiden teko osoittautuu lähes aina kuitenkin hieman haastavaksi, vaikka on kaavat. Minulla sellainen ongelma niiden kanssa, että en meinaa millään saada tennareiden läppää hyvään asentoon ja se tuntuu aina jäävän väärän kokoiseksi... Aina joutuu jotakin tulitikku/talouspaperihässäköitä virittelemään että läppä pysyisi ensinnäkin pystyssä! Ja miksi se aina on jotekin väärän kokoinen vaikka kaavoilla tekee.. No joka tapauksessa suht' onnistuneet yksilöt.

Hyydykekakkuna meni aivan tavallinen ja kuitenkin aina yhtä maukas minttusuklaa hydy.


3 kommenttia:

  1. nää on hienot!! mistäs tuota kaulintamassaa saa?

    VastaaPoista
  2. kiitos! :) kaulintamassaa saa normi kaupasta, ei välttämättä kaikista pienistä ruokakaupoista, mutta isommista ainakin pitäisi löytyä!! semmonen sinivalkoinen paketti!

    VastaaPoista